КАПИТАЛИЗАМ СЕ НЕ РУШИ НА ИЗБОРИМА


Епилог парламентарних и локалних избора у Србији био је познат и пре “избора”. Међутим грађани Републике Србије одазвали су се позиву на бојкот избора упућеног од стране наше партије као и других странака и удружења грађана, те се мoже слободно рећи, да је излазност гласача на овим изборима најмања у последњих 30 година. И поред свих марифетлука, навлачења и мувања од стране владајуће СНС, излазност грађана на изборима у Србији је 47,7% , а у Београду једва 38,5% док је стварна још нижа.
Треба нагласити да се режим Александра Вучића служио разним притисцима на грађане како би повећао излазност а праћени су претњама и уценама. Телефонским узнемиравањем, доласком активиста СНС на врата уцењивани су грађани које имају на списковима али и све категорије становништва а посебно запослени у јавном сектору као и социјално угрожене породице попут Рома чија су насеља окупирана од раног јутра. Није се водило рачуна ни о угрожености Ковид вирусом старијих и непокретних грађана, јер је било случајева да су ове категорије грађана на силу одвожене на гласање.
Јасно је да буржоаска антинародна власт Алексанра Вучића нема легитимитет да представља радни народ и грађане.
Због дискриминаторског изборног система и недемократског закона, комунистичке и радничке партије које се истински боре за права радних људи и свих обесправљених слојева, онемогућене су да учествују на изборима.
Историја нас учи да су комунистичке и радничке партије у целом свету, на власт долазиле само оружаном револуцијом због тога што буржоазија, чувајући крупан капитал, никада није предала власт мирним путем па чак и након пораза на изборима(Шпанија).