Зашто неизмерно поштујете Титов лик?

rade serbedzijaРАДЕ ШЕРБЕЏИЈА – “Он је направио неколико невиђених ствари. Био је командант једне војске која је заједно са Русима и савезницима победила немачки нацистички покрет који је хтео да пороби свет и који је спалио у логорима на милионе невиних људи.
Тито је био на челу те војске која је победила Хитлера. У стварању комунизма и социјализма на овим просторима, Тито је први схватио колико је руски бољшевизам био на погрешном колосеку. Од почетних добрих идеја, добили смо један ауторитативни, језив бирократски апарат који је гушио слободу људи.
Имао сам довољно година да сам могао путовати у Русију, Мађарску, тадашњу Чехословачку, Пољску…
Људи су патили и живели псећи живот, а Тито је окренувши леђа руском систему нама направио генијалан живот у Југославији. Путовали смо, било је новца, није било просјака, могли смо да гледамо америчке филмове, није било незапослених.
Та земља била је добра. Наравно, било је и ту неких неправилности, мучења и малтретирања људи, али такве ствари биле су у мањини.
Тито је рекао не Стаљину 1948. године и зато је цела моја генерација имала генијалну младост. Због тога га ценим и поштујем као лидера.”