ДЕСЕТ ГОДИНА ПРИДРЖАВАЊА УПУТСТАВА КИМ ЏОНГ ИЛА

Прошло је десет  година откако је преминуо Ким Џонг Ил, председник  Комисије за националну одбрану  Демократске  Народне  Републике  Кореје (17. децембра 2011).  Ким Џонг Ил  је увек путовао својом земљом како би се уверио како живи народ и мотивисао људе на борбу.  Свих ових година  корејски народ је био веран његовим доживотним упутствима. Ким Џонг Ун је наставио  утабаним стазама које му је он оставио .

Под вођством Кин Џомг Уна, корејски народ  је постигао запажене успехе у својим напорима да спроведу животна упутства Ким Џонг Ила. Корејски научници и техничари су у децембру 2012. успешно лансирали сателит Квангмјонгсонг 3-2, чиме су спровели његова упутства о лансирању сателита 2012. године поводом стогодишњице рођења председника Ким Ил Сунга.

Улица Чангјон у центру Пјонгјанга, Народно позориште, Институт за тумор дојке у оквиру породилишта у Пјонгјангу, Народно клизалиште на отвореном,  Омладинска електрана Паектусан Херо и други велики грађевински пројекти које је покренуо  Ким Џонг Ил,  доведени су до успешног завршетка.  Како је желео Ким Џонг Ил, данас у ДНРК у пламену кампање пробијања оштрице, захваљујући науци и технологији постигнут је брз  развој, а обновљене су многе фабрике и предузећа у металској, хемијској и неколико других индустрија. Водени парк Мунсу, јахачки клуб Мирим, скијалиште Масикрионг и неколико других база за масовне културне и забавне активности изграђени су у различитим деловима земље, а изграђене су и модерне улице, укључујући Мирае Сциентистс и Риомионг. Прошле године је град Самџијон, који се налази у најсевернијем делу земље, украшен као модел планинских градова, а  у округу Јангдок у средњем делу земље изграђено је велелепно одмаралиште. И ове године изграђено је много модерних фабрика које доприносе развоју националне привреде и побољшању животног стандарда људи, а неколико подручја погођених поплавама и тајфунима претворено је у социјалистичке бајке.

Непоколебљива је вера и непоколебљива воља корејског народа да на темељан начин спроведе сваки животни план и упутства  Ким Џонг Ила.