ДВАНАЕСТ ГОДИНА ОД СМРТИ КИМ ЏОНГ ИЛА

Почетком јануара 1995, следеће године након што је председник Ким Ил Сунг (1912-1994) преминуо, социјалистичка Кореја је доживљавала најтежа искушења.

Империјалистичке савезничке снаге су, искористивши крах социјализма у источноевропским земљама, окренуле врх своје антисоцијалистичке офанзиве на ДНРК. Што је још горе, разорне природне катастрофе погађале су земљу неколико узастопних година. Непријатељске снаге су појачале економску блокаду против ње и послале војна појачања да изводе ратне пробе на Корејском полуострву, што је погоршало ситуацију до крајности. Њихова намера је била да ДНРК натерају да поклекне или је заузму силом оружја.

Да би се изборио са преовлађујућом ситуацијом, председник Комисије за националну одбрану ДНРК Ким Џонг Ил (1942-2011) изабрао је пут Сонгуна. Током својих непрекидних теренских инспекција јединица Корејске народне армије (КНА), посебну пажњу је посветио интензивирању политичко-идеолошког образовања припадника КНА како би их прожео чврстом вољом да се боре за земљу, социјализам и народ по цену живота. Такође је посветио велику пажњу развоју одбрамбене индустрије на преференцијалној основи и на тај начин изградио КНА у моћну војску опремљену модерним војним хардвером. Под његовим руководством КНА је развијена у војску која је потпуно спремна и за офанзиву и за одбрану.

Поставио је КНА као покретачку снагу не само националне одбране већ и социјалистичке изградње. Борбени дух који су војници показали приликом изградње велике електране назван је револуционарним војничким духом и раширио се по целом друштву.

Као резултат тога, ДНРК је сачувала свој социјализам и ушла у нову еру изградње моћне социјалистичке земље.

Сада је корејски народ уверен у будућност моћне социјалистичке земље. Историја је доказала да је опција председника Ким Џонг Ила била исправна.