АНТИФАШИЗАМ ЈЕ ЈЕДИНО РЕШЕЊЕ

Још једном су националисти искористили црквена питања у Црној Гори како би заоштрили политичку ситуацију и међунационалне односе. У томе својим поступцима предњаче клерофашисти окупљени око Андрије Мандића, а постоји озбиљна сумња да има подршку и неких неодговорних кругова из редова Митрополије црногорско-приморске, и Српске православне цркве уопште. Од једног искључиво црквеног догађаја, као што је устоличење митрополита и које треба да се одржи у оквиру црквеног објеката ( манастира или цркве ), Мандић и његови четници желе да на Цетињу организују скуп који за циљ има да покаже присталицама црногорске независности и Мила Ђукановића, да у њиховом центру могу слободно да четникују, што је непримерено и не доприноси међунационалној толеранцији и смиривању тензија. Шта су хтели, то су и постигли. Испровоцирали су присталице Мила Ђукановића и на сцену су ступиле тзв. ,, комите “, који су такође ултранационалистичка организација, која се по сваку цену противи устоличењу митрополита Јоаникија на Цетињу. Ситуација се погоршала и прети озбиљан сукоб.
Наравно, ,,велики вођа” Александар Вучић који је одавно у Србији нарушио уставни принцип одвојености цркве од државе, и овде вуче све конце и здушно подржава Мандићеве клерофашисте. Једини прави губитник ове погубне политике буржоазије је радничка класа Црне Горе, која се поново дели по националној основи и уместо да се бори за своја права, међусобно се сукобљава, а све у интересу крупног капитала.
Овом приликом желимо да пружимо пуну подршку Антифашистима Цетиња у њиховој праведној борби за друштво правих вредности, друштво примерено потребама човека, а против националистичког и фашистичког дивљања и међусобних подела по националној и верској основи.
Драги другови Антифашисти Цетиња, партија Комунисти Србије је уз вас! Храбро напред у вашој праведној борби!
Живела радничка солидарност!
Смрт фашизму – слобода народу!
Извршни секретаријат
Партије Комунисти Србије