ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ ДАНА РЕПУБЛИКЕ

Свим Комунистима, онима који се тако осећају и грађанима Југославије који и даље гаје Југословенско опредељење срдачно честитамо 29.Новембар, Дан Републике.

Тог дана 1943.године у Јајцу су постављени темељи заједничке државе равноправних народа и народности Југославије. Највише представничко тело НОП Југославије – АВНОЈ, које је изражавало тежњу свих прогресивних снага, а које је предводила Комунистичка Партија Југославије, донело је историјске одлуке које су 1945.године резултирале укидањем монархије и успостављaњем Републике, на новим социјалистичким основама.

Након разбијања наше заједничке Отаџбине, за које су поред западаних империјалистичких сила одговорна и домаћа националистичка руководства некадашњих република и покрајина, створене су марионетске државице чије поданичке владе раде у интересу крупног међународног капитала. Успеси које је на свим пољима постизала СФРЈ, руководства данашњих државица које су из ње проистекле  никада неће и не могу да постигну.

Са надом да ће наша заједничка држава Југославија бити обновљена на принципима Социјализма и Братства и Јединства, још једном вам честитамо ДАН РЕПУБЛИКЕ !!!

Партија Комунисти Србије.