САСТАНАК СА ПОЛИТИЧКИМ САВЕТНИКОМ ПРЕДСЕДНИКА ЦК КПРФ ДРУГОМ ЛЕОНИДОМ ДОБРОХОТОВИМ

Дана 24.марта 2018.године одржан је састанак партије „Комунисти Србије“, коју је представљао друг Дејан Јовановић и политичког саветника председника ЦК Комунистичке партије Руске Федерације друга Леонида Доброхотова. Друг Леонид је професор Московског државног универзитета „Ломоносов“, доктор филозофских наука. У току своје каријере обављао је више одговорних функција, а био је и дипломатски представник СССР и Руске федерације у Вашингтону. Друг Леонид је боравио у званичној посети Републици Србији, на позив Београдског института за међународну политику и економију, где је учествовао на конференцији о Косову и Метохији, која је одржана у Палати Федерације.

Током састанка друг Леонид је, на основу инструкција које је добио од председника ЦК КПРФ друга Генадија Зјуганова и његовог заменика Димитрија Новикова, посебно објаснио догађања везана за минуле председничке изборе у Руској федерацији. Овом приликом је указао на неравноправан третман КПРФ у медијима и у свим осталим сферама у односу на владајућу партију и десничарске председничке кандидате. Нагласио је да њихов кандидат није имао приступ државним медијима, а све са жељом да резултати комуниста буду испод 5%. Упрокос свему, кандидат КПРФ, друг Павел Грудинин је освојио 12% (око 15 милиона)гласова изашлих бирача, што је куди камо више од трећепласираног, Владимира Жириновског који је имао подршку власти. Такође, указао је на катастрофално социјално стање у РФ, које је последица мера које предузима актуелна власт.  Поред тога, друг Леонид је исказао посебно поштовање према НОБ и Народноослободилачкој војсци Југославије на челу са Маршалом Титом, као јединој снази у поробљеној Европи, која је поред Црвене армије водила оружану борбу против фашиста и у многоме допринела победи антифашистичке коалиције у Другом светском рату. Нагласио је да у својим предавањима студентима универзитета „Ломоносов“ ову чињеницу редовно наглашава и подстиче их да то посебно памте.

Друг Дејан Јовановић је информисао политичког саветника председника ЦК Комунистичке партије Руске Федерације о ситуацији на Косову и Метохији, а посебно о чињеници да западне неофашистичке земље упорно покушавају да озаконе нелегално отцепљење неоспорно српске аутономне покрајине, Косова и Метохије. Такође изнео је да се наша партија налази у још горем медијском мраку и блокади.

Закључено је да је обавеза наших партија да се сарадња подигне на виши ниво, а све у циљу јачања међународног комунистичког и радничког покрета, који је једина противтежа ретроградним либерално-буржоаским снагама.