ПОСЕТА АМБАСАДОРА СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ

Амбасадор Демократске Народне Републике Кореје из Букурешта друг Ри Пјонг Ду и трећи секретар амбасаде друг Ким Хјон Сонг посетили су нас у седишту партије.

Дана 06.03.2018.године одржан је радни састанак на коме смо разменили мишљења о даљој сарадњи између Партије Комунисти Србије и Радничке Партије Кореје. Разговор је протекао у другарској и пријатељској атмосфери.

На почетку смо евоцирали успомене на велико пријатељсто између Маршала Јосипа Броза Тита и Ким Ил Сунга. Још памтимо величанствен дочек Корејског народа нашем Маршалу који је незапамћен у политичкој историји. Друг Ри Пјонг Ду нас је информисао о активностима и организационој шеми њихове партије. Такође нас је информисао о актуелној политичкој ситуацији везаној за отопљавање односа на Корејском полуострву. Са наше стране Корејске другове смо упознали са актуелном политичком ситуацијом у нашој земљи и са проблемима са којима се суочавају комунисти у свакодневним активностима. Информисали смо Корејске другове да смо до одласка њиховог амбасадора из Београда сви били чланови Југословенско-Кореајског пријатељства, чији је председник био друг Ђурица Лабовић.

Пре овог састанка у недељу 04.03.2018.године Корејска делегација на челу са амбасадром имала је радни састанак са руководством општинског комитета Комуниста Србије из Суботице. Извештај из Суботице ћемо објавити накнадно.

Коминистима Србије је Корејски социјализам, где нема корупције, криминала, проституције, дроге, просијачења, незапослености и социјалне неједнакости, представља узор хуманог друштва коме тежи и наша Партија. Такође смо их инфоримсали о нашој вишегодињој иницијативи за формирање Нове Комунистичке Интернационале, како би се пролетерска солидарност подигла на виши ниво и елиминисали квази-левичари из комунистичких редова.

На обострано задовољство договорено је да унапређујемо сарадњу наших партија. Овом приликом нам је упућен позив да посетимо ДНР Кореју.

Централном Комитету Радничке Партије Кореје пренели смо следеће поруке:

  • Поздрављамо све ваше чланове а нарочито председника Ким Џон Уна,
  • Подржавамо вашу изградњу хуманог социјализма,
  • Подржавамо вашу спољну политику и борбу против неофашизма САД,
  • Подржавамо ваш нуклеарни програм и вашу славну армију и
  • Желимо да унапређујемо сарадњу наше две партије.