КОМУНИСТИ СРБИЈЕ ОБЕЛЕЖИЛИ 7.ЈУЛИ ДАН УСТАНКА НАРОДА И НАРОДНОСТИ СРБИЈЕ

Дана 07.јула 2017.године делегације Партије „Комунисти Србије“ из Београда, Љига и Лајковца пожиле су венац на споменик народном хероју Жикици Јовановићу-Шпанцу у Белој Цркви.

Тог дана 1941.године испаљени су први устанички хици на територији Југославије.  Лаж је да је ударио брат на брата, већ је дошло до ликвидације двојице издајника и слугу фашистичког окупатора. Тако је отворено ново ратиште у Европи које је везивало значајан део фашстичких оружаних снага, чиме је дат значајан допринос  растерећивању  источног фронта. Убрзо је дошло до формирања већег броја партизанских одреда у свим деловима Србије, као и на целој територији Југославије. Партизански покрет је био једини антифашистички покрет у Србији, док је четнички покрет био издајнички и квислиншки.

Никакве савремене рехабилитације не могу да промене историјску истину о томе ко је био против окупатора, а ко је био његов слуга.

Скуп у Белој Цркви био је масован, међутим ненародна актуелна власт да би умањила значај овог датума, послала је као изасланика секретара Министарства рада и социјалне политике.

Комунисти Србије ће и убудуће као и до сада, следећи приниципе антифашизма, обележавати овај дан, као и све остале значајне датуме из НОБ-а и социјалистичке револуције.

НЕКА ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА НАРОДНОМ ХЕРОЈУ ЖИКИЦИ ЈОВАНОВИЋУ-ШПАНЦУ И СВИМ ПАЛИМ БОРЦИМА У НОБ-У !

ЧЕСТИТКА ДРУГОВА ИЗ СЛОВЕНИЈЕ

Dragi drugarice i drugovi!

Iskrene čestitke povodom Dana ustanka.

Da se ne zaboravi i da nam bude inspiracija.

Društvo Komunist