КОМУНИСТИ СРБИЈЕ НА ПРОТЕСТУ ПРОТИВ СУДСКЕ РЕХАБИЛИТАЦИЈЕ МИЛАНА НЕДИЋА

Данас, 22.01.2018.године активисти Партије „Комунисти Србије“ протествовали су испред Вишег суда у Београду против рехабилитације сарадника Немачке окупаторске власти у Србији и председника тзв. Српске владе генерала Милана Недића. Поред наших активиста протесту су присуствовали и активисти СКС и НКПЈ.

Сматрамо да је поступак рехабилитације Милана Недића сраман и у супротности са антифашистичким опредељењем наше државе. Влада Милана Недића и он лично постављени су од стране Немачке окупационе власти и у њихово име владали Србијом током окупације у Другом Светском Рату. Овом приликом желимо посебно да истакнемо да је тзв. „Српска мајка“, односно представници те власти  основала концентрациони логор на Бањици и у њега послала преко 70 000 Српских родољуба, Јевреја и Рома.

Жалосно је да је савест прогресивних снага ове државе представљала група антифашистички и комунистички опредељених активиста, док  представника СУБНОР-а и других антифашистичких организација није било.

Без обзира на тренутну ситуацију и јачање десних снага у нашој земљи, искрено се надамо да ће надлежни суд своју одлуку донети у складу са неоспорним историјским чињеницама, да је Милан Недић са својом владом био на страни окупатора, а самим тиме против свог Народа и свих прогерсивних снага човечанства, које су победиле у Другом свестком рату.

ДОЛЕ РЕВИЗИЈА ИСТОРИЈСКИХ ЧИЊЕНИЦА !

СМРТ ФАШИЗМУ-СЛОБОДА НАРОДУ !