Комунисти Србије на протесту поводом почетка приступних преговора Србије и Европске Уније

PROTEST-PROTIV-EU---21.-01

Комунисти Србије на протесту

Нова комунистичка партија Југославије и Комунисти Србије заједно су протествовали 21. јануара 2014. године испред Агенције за европске интеграције, а поводом почетка приступних преговора Србије и Европске уније.
Као што је познато Комунисти Србије, НКПЈ и већина других партија са комунистичким и радничким предзнаком је против приступања Србије оваквој Европској унији, у којој су темељ капиталистички друштвено – економски односи, у којој влада неколико водећих земаља западне Европе по диктату САД, у којој су преко 95 % земаља чланице агресивног НАТО пакта који представља ударну песницу светског империјалистичког поретка.

MARKAN-INTERVJUГрађани са простора Југославије, међу којима нарочито Републике Србије, најбоље знају какве неправде и злочине је учиниоНАТО пакт током претходних 20 година. Поред тога водеће капиталистичке земље Европске уније су саучесници у разбијању Југославије и уништавању наше привреде. Стање у коме се данас налази Република Србија је последица више од 20 година пљачкашке приватизације – тајкунизације, драстичног и континуираног опадања животног стандарда, криминала, корупције, употребе дроге и многих других облика друштвене патологије. Најгоре је то, што и поред наведених негативних искустава, и данас у Србији постоје снаге, које су нажалост и даље доминантне, а које замајавају грађане лажним обећањима о бољем животу, о Европској унији као циљу када ће настати благостање у земљи, о великим пројектима као што су Београд на води и канал Дунав – Морава – Вардар – Егејско море, и то у времену када велики број грађана једва преживљава, када је број незапослених по званичној статистици већи од 25 %, итд.
Комунистичке и радничке партије Србије, као и све прогресивне снаге у Србији, морале би објединити своје напоре да се раскринка бајка о Европској унији и да се грађани Србије пре свега окрену сопственим снагама да врате самопоуздање, ентузијазам и достојанство.
На протесном скупу главни говорници су били СКОЈ-евци који делују уоквру НКПЈ, а који су својим иступањем рељефно приказали све негативне карактеристике приступања Србије Европској унији. Они су, такође, скандирали слогане попут „ЕУ НАПОЉЕ – НАПОЉЕ ИЗ СРБИЈЕ“ и певали партизанске песаме и Интернационалу.
Друг Маркановић Светозар, председник КС Србије дао је интервју, који је објављен у тексту испод.
ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА К.С.

Београд: НКПЈ и СКОЈ протествовали поводом отпочињања преговора Србије о приступању у ЕУ

protiveuНова комунистичка партија Југославије и Савез комунистичке омладине Југославије организовали су испред седишта Канцеларије Владе Србије за придруживање ЕУ протестни скуп поводом званичног почетка преговора Србије о приступању у Европску Унију.
Испред седишта Канцеларије Владе Србије за придруживање Европској Унији, Нова комунистичка партија Југославије и Савез комунистичке омладине Југославије организовали су протестни скуп поводом званичног отпочињања преговора Србије о приступању ЕУ, јавља дописник Анадолу Агенцy (АА).
На скупу је било окупљено око тридесетак активиста Нове комунистичке партије и Савеза комунистичке омладине.
Светозар Маркановић, председник Удружења комуниста Републике Србије, рекао је да иако се није окупило много људи на овом скупу, протест „даје “глас у име убедљиве већине грађана Србије који су незадовољни постојећим стањем у земљи“.
Поводом данашњег отпочињања преговора, Маркановић је рекао: „Све комунистичке и радничке партије Европе које следе идеје истинске слободе, хуманизма, равноправности, социјалне правде су против овакве ЕУ.“ Он је додао да садашња власт у Србији, а такође, како је навео, и све претходне од слома СФРЈ „само настављају политику која значи суноврат и не доноси ништа добро грађанима Србије. Напротив доноси само ропство које је на видику, да постанемо слуге неколико најмоћнијих и водећих држава ЕУ“. Према његовом схватању ЕУ не може донети ништа добро Србији и зато „Комунисти Србије, Нова комунистичка партија Југославије и друге прогресивне снаге у Србији из принципијелних разлога не могу бити на страни оних који подржавају марионетску политику“, рекао је Маркановић и додао:
У име организатора Владимир Гавриловић истакао је да је овај „скуп уперен против интеграције Србије у Европску Унију и представља симболичан протест против придруживања Србије тамници европских народа“.
„Ми се оштро противимо јер ЕУ Србији не може ништа добро да донесе, може само да однесе, против смо било каквих преговора, сматрамо да Србија треба да напусти европски пут и да остане неутрална“, рекао је Владимир Гавриловић, истичући да приступањем ЕУ, грађани Србије ће постати јефтина радна снага.
„Као држава ћемо фактички престати да постојимо, ЕУ је такође разбила нашу отаџбину Југославију, узела нам је Косово и наставља да га отима“, рекао је Гавриловић.
Извор: http://tacno.net/beograd/beograd-nkpj-i-skoj-protestvovali-povodom-otpocinjanja-pregovora-srbije-o-pristupanju-u-eu/