КОМУНИСТИ СРБИЈЕ НА ПРОТЕСТУ ПЕНЗИОНЕРА

 

Дана 22.02.2018.године активисти Партије Комунисти Србије активно су учествовали на протесту синдиката пензионера под паролом „Ставимо тачку на пљачку“. Упркос хладном времену и медијској блокади на протесту се окупило више хиљада пензионера обесправљених и опљачканих од стране Владе Републике Србије. Комунисти Србије су били једина левичарска политичка партија која је дала подршку најстаријим и најрањивијим грађанима наше државе. Сваке године број пензионера се смањује за око 80 000. Актуелна власт прави раздор између запослених и пензионера протурајући причу да због великог броја пензионера не могу да повећају плате запосленима. Уједно највећи дужници ПИО фонда су највеће фирме у Србији које уз подршку актуелне власти не измирују своје обавезе.

Скуп је организован на тргу „Маркса и Енгелса“, а онда се колона упутила према згради Председника Републике Србије на Андрићевом венцу где му је свечано предат чек у вредности од 5000 динара. Одатле смо се упутли до зграде Уставног суда где је предата петиција уз „сочене“ пароле.

Комунисти Србије ће и даље подржавати најугроженије слојеве становништва и позивати их да се активно укључе у класну борбу против капиталистичког система у нашој земљи.