КОМУНИСТИ СРБИЈЕ НА ПРОТЕСТУ ИСПРЕД МАЂАРСКЕ АМБАСАДЕ У БЕОГРАДУ

 

Комунисти Србије, заједно са НКПЈ и СКОЈ-ем одржали су протесни скуп испред Мађарске амбасаде у Београду дана 19.08.2015.год. који је био посвећен једном срамном и антицивилзацијском чину – подизању зида са бодљикавом жицом од стране Мађарске владе, а по налогу водећих земаља Европске Уније. Поменути срамни чин треба и фактички и симболички да представља разграничење између Западне цивилизације и осталих земаља, међу које спада и Србија, које је већ вековима трпе терор, економско исцрпљивање и војно освајање од стране империјалистичких сила. Комунисти Србије сматрају да је то само један у низу стотина поступака у даљој и ближој прошлости којима се служе западне агресивне империјалистичке силе. Данас треба извргнути најоштријој критици носиоце узрока оваквог стања које се у већим или мањим временским размацима понавља столећима. Актери су увек исти, представници крупног пљачкашког капитала и њихова ударна песница НАТО пакт, а страдалници слободољубиви народи света, међу којима нарочито мале и неразвијене земље.

20150819_115406

У конкретном случају локални ратови који се данас воде на Блиском и Средњем Истоку и деловима Азије (Сирија, Ирак, Либија, Авганистан итд.) јасно показују да наш главни антагониста из метрополе империјализма увек примењује познати принцип “завади па владај “, а затим преузми улогу “миротворца и хуманизатора“ а крајњи циљ је освајање територија и отимања природних богатстава.

Државно руководство Републике Србије, без обзира што покушава да прикрије своју поданичку позицију у односу на спољњег господара САД и водеће земље Европске Уније, нема јасан критички став према онима који су изазвали несрећу на Блиском и Средњем Истоку, већ свесно или несвесно глуме солидарност према онима који су побегли од ратних дејстава које су изазвали империјалисти.

Комунисти Србије позивају све слободољубиве људе са простора целе Југославије да устану у заједнички протест против оних који не пропуштају прилику да сеју зло у многим локалним срединама изазивајући локалне ратове.

ЖИВЕЛА СОЛИДАРНОСТ РАДНИЧКЕ КЛАСЕ И НАРОДА ЧИТАВОГ СВЕТА У БОРБИ ПРОТИВ КАПИТАЛИСТИЧКО НЕНАНАРОДНОГ ПОРЕТКА!

Комунисти Србије.