КОМУНИСТИ СРБИЈЕ НА ПРОТЕСНОМ МИТИНГУ У ОДБРАНИ ИСТОРИЈСКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ ТАНЈУГ НА ПОЗИВ ОРГАНИЗАТОРА ОВОГ СКУПА НКПЈ

slika Tanjug

Основни печат овом скупу који је одржан 15.12.2015.године дала је другарица Весна Милуновић која је у свом уводном излагњу подсетила на историјску улогу Танјуга као симбола информативне делатности везане за НОБ, Социјалистичку револуцију и 45.годишњу изградњу у Југославији.

Подсетила је на време садашње у коме актуелна власт слично осталим акцијама помоћу којих су уништаване вредности социјализма дошао на ред и Танјуг који је још један од последњих, бар у називу, задржао атрибуте који подсећају на славну СФРЈ.

У сличном тону, али са знатно више аргумената говорио је и први секретар СКОЈ-а, друг Александар Ђенић, при чему је нарочито подсетио на негативан контекст гашења познате информативне телеграфске агенције, која је била једна од најпознатијих у свету. Такође је истакао да је гашење Танјуга само један у низу негативних процеса који већ деценијама праве хаос у сфери информисања управо због приватизације и довођења на чело истих разних тајкуна који читав проблем своде на профит и обману грађана. Друг Ђенић је информисао да су се протесном скупу у организацији НКПЈ придружили и Комунисти Србије.

Нажалост, овом протесту нису присуствовали представници ни једног од средстава информисања, па чак ни новинари Танјуга.

Комунисти Србије.