ГРАЂАНИ СРБИЈЕ НАКЛОЊЕНИ КОМУНИСТИМА, ЗА РЕПУБЛИЧКИ ПАРЛАМЕНТ НЕМАЈУ ЗА КОГА ДА ГЛАСАЈУ

   У највећој мери сопственом кривицом већ годинама, углавном, нема комунистичких и раничких партија и удружења на изборним листама за Републички парламент. На изборима учествују само политичке странке и партије грађанске и националистичке деснице или псеудолевице, које представљају само модалитете једне те исте капиталистичке алтернативе. Другим речима, на листи за Републички парламент, грађани наклоњени комунистима немају за кога да гласају, осим ако неки од њих не заузму погрешан став да треба од више лоших решења изабрати оно за које им се чини да је најмање лоше. Овакав став је неприхватљив из принципијелних разлога, зато, што комунистичко-радничка левица мора увек имати јасну линију разграничења са свим модалитетима деснице и социјалдемократске псеудолевице и јасно се декларисати за социјализам ослобођен грешака из прошлости.

   Могућност да комунисти и грађани који су им наклоњени, ипак, гласају на републичким изборима и да јавно саопште своју изборну вољу, а да при том остану верни својим политичким уверењима, јесте да допишу и заокруже „КОМУНИСТИ“ иако ће овакви гласачки листићи бити проглашени неважећим.

   Када је реч о локалним изборима, Комунисти републике Србије треба, свуда тамо где за то постоје услови, да учествују на изборима за одборнике општинских скупштина. У том циљу су већ мобилисане Општинска организација којима ће бити пружена потребна помоћ са нивоа републике.

   Препоручено је да, свуда тамо где за то постоје повољни услови, општинске огранизације комуниста Србије у Војводини истакну своје кандидате, по већинском систему, за покрајински парламент.    

   И овом приликом истичемо да је за комунисте и даље кључно питање: Зашто комунистичке и радничке партије, удружења и покрети у Србији већ годинама не успевају да консолидују своје редове, да успоставе плодоносну сарадњу, ослободе се сујетних фолираната и штеточина у својим редовима, пробију медијску блокаду и отворе пут ка уједињењу на ЈЕДИНСТВЕНОЈ ИДЕЈНОЈ ПЛАТФОРМИ ?

   Одговор на постављено питање коначно треба да дају сами комунисти и грађани који су им наклоњени.

 

Београд, 9.Март.2016 год.                                         Комунисти Србије